Lasa un calculator sa faca munca grea !

Pâna nu demult datele erau prelucrate sub forma analogica, dar cu cât sistemele devin mai rapide si mai complexe se impune stocarea lor intr-o forma digitala, în vederea prelucrarii lor de catre un computer ce poate citi mai multa informatie si s-o prelucreze mult mai rapid - fata de un operator – pentru a atinge un atribut absolut necesar al sistemelor de achizitie: controlul în timp real a datelor.

 • Renunta la eroarea umana.
 • Vezi datele zilnic si poti analiza reteaua de distributie
 • Modulele electronice montate pe contoarele de gaz au o durata de viata de minim 8 ani
 • Evidenteaza zonele geografice cu cele mai mari consumuri.
 • Modulele noastre suport o plaja larga de modele de contoare , astfel nu va fi necesara schimbarea contoarelor pentru implementarea solutiei
 • Datele sunt stocate in cloud , astfel se evita pierderea lor in timp.

IOT Net PRO SMART METERING GRID(SMG)

Telul principal al solutiei SMG este sa asigure transferul de date de la toate sistemele disponibile de contorizare aflate in reteaua de distributie,incluzand tehnologia radio la distante mari cat si implementarea tehnologiei de citire de la distante relative mici(sub 30m).Noi integram toate datele intr-o singura locatie securizata(SMG server) care poate sa ofere atat beneficiarilor cat si utilizatorului final,date verificate si centralizate

COMPONENTELE SOLUTIEI SMG

 1. MODULE SMG - aceste module electronice se monteaza pe contoarele de gaz,transmitand, radio, datele indicate de contor, precum si alte informatii cum ar fi temeperatura mediului, nivelul bateriei, alarme.
 2. SENZORI SMG - cum ar fi modulele pentru debitmetre, senzori pentru punctele de control ale retelei cat si posibilitatea de dezvoltare a anumitor senzori la cererea beneficiarului.
 3. DISPOZITIV MOBIL PENTRU CITIRE/CONFIGURARE - acest dispozitiv permite citirea locala a datelor de la contor,dar si configurarea diferitilor parametrii ai modulului SMG,deasemenea poate localiza in retea un contor cerut de operator sau poate sesiza operatorul la aparitia unei alarme in retea.
 4. SMG SERVER - este un server tip cloud unde ruleaza atat aplicatie SMG Client cat si baza de date .SMG server stocheaza datele primite, ofera conexiuni catre alte tipuri de aplicatii ( programe de contabilitate, platforme SCADA) dar si interfatarea cu retelele LPWAN.
 5. SMG CLIENT - este interfata aplicatiei care ruleaza pe SMG server,unde utilizatorul are acces la date,de altfel administreaza reteaua de distributie.Aceasta interfata poate exista si intr-o varianta optionala pentru utilizatorul casnic,unde acesta isi poate monitoriza consumurile proprii cat si a face anumite sesizari ale diferitelor probleme aparute la distributia de gaze naturale.
 6. SMG MOBILE - aplicatie pentru telefoanele mobile, ofera o interfata minimalista asemanatoare cu cea de la SMG CLIENT care vine in ajutorul personalului aflat pe teren dar si intr-o varianta optionala pentru utlizatorii casnici.

SERVICII OPTIONALE

Pentru implementarea unei astfel de solutii in compania dumneavoastra noi va putem oferi si urmatoarele servicii:

 • Instruire tehnician – un curs care va dezvolta personal calificat in montarea si operarea modulelor SMG,a aplicatiei SMG client si folosirea dispozitivului mobil de citire/configurare.
 • Servicii de asistenta tehnica – prin telefon,e-mail,conferinta video(in zilele lucratoare),cat si programe pentru situatii de urgenta.
 • Servicii de instalare – tehnicienii nostril se pot ocupa de implementarea solutiei in functie de cerinte.

Cere o oferta

Specialistii nostri va vor contancta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile solutiei personalizate pentru cerintele dumneavoastra.

Pentru o oferta cat mai exacta , dorim sa puteti comunica echipei noastre tipul de contoare pe care le aveti in retea, zona geografica, cat si numarul de contoare , astfel se va putea calcula pretul per contoar al echipamentelor cat si pretul serviciului.

INAPOI